Sorte kjoler

Er du på jagt efter en sort kjole, som skal bruges til fest? Så læs med her, og find ud af hvornår sorte kjoler er hot og hvornår de er not – og læs om de mange anledninger, hvor de er en sikker vinder.

For en sort kjole er uden tvivl et must i enhver kvindes garderobe.

Sorte kjoler er et must i garderoben

Prøv lige at kigge din garderobe igennem, og find ud af hvor mange sorte kjoler, du har hængende. Hvis ikke du har mindst en hængende, må man sige er der er noget, der skal laves om på. Alle kvindegarderober bør nemlig have – helst ikke bare een – men op til flere kjoler i sort hængende. De er ofte med til at afværge outfit kriser inden fester, og også nogle af dem der klæder alle kvinder bedst samt kvinder flest komplimenter.

Den lille sorte er en sikker vinder

En sort kjole er så ikonisk, at en har fået sit helt eget kælenavn; nemlig “Little Black Dress”, eller bare “LDB”. På den dansk kalder vi den også for “Den lille sorte”, og når en kjole på den måde går under flere forskellige kælenavne, betyder det altså at der er noget om snakken. Altså snakken om, at den er et must have i garderobeskabet.

Historien om den lille sorte stammer tilbage til 1920’erne hvor den Coco Chanel designede en sort kjole, der skulle kunne bruges til mange lejligheder, og være neutral i farven. Det er nemlig en sikker vinder, som enten kan dresses op eller dresses ned, alt afhængig efter hvad slags fest det er til. Sammen med flade sko og en jakke kan den bruges til receptioner eller shoppeture, men med stilletter, smykker og en taske over skulderen er den hurtigt forvandlet til en festkjole, der kan bruges i selskab med dans og cocktails natten lang.

Må man have sort på til bryllup?

Et af de mest stillede spørgsmål, når det kommer til festtøj til bryllupper, er om man må have sort kjole på, når man er gæst. Og der findes ikke som sådan et entydigt svar på dette. Ifølge traditionerne betyder det, at man er forelsket i gommen, hvis man tager sort på.

Det er nok næppe tilfældet, og da mange er begyndt at holde bryllupper uden så mange traditioner indblandet, er mange derfor også ligeglade med farverne på gæsternes kjoler. Men hvis du gerne vil have en sort kjole på til et bryllup, anbefaler vi altid at kontakte bryllupsparret, for at høre deres tanker først. Det udviser respekt for at det er deres fest og deres dag, og så må man respektere, hvis de siger nej.

Læs også: Jakkesæt til sommerbryllup