Kvinder har et utal af muligheder at vælge imellem, når det kommer til det rigtige bryllupstøj. For mændene, er mulighederne lidt mere begrænsede. Uanset om du er gæst eller gommen til det kommende bryllup, skal du have valgt, hvilket outfit du ifører dig.

Langt de fleste mænd ifører sig jakkesæt til formelle begivenheder. De er elegante og tidsløse, hvis det er det rigtige sæt, og derfor et godt valg til brylluppet.De fleste sæt er mørkeblå eller grå, men der er også det sorte jakkesæt, som kan være meget elegant. Det svarer lidt til en mellemvej midt i mellem jakkesættet og smokingen.

Er sorte jakkesæt for dystre?

De begivenheder, sorte jakkesæt oftest bliver brugt til, er begravelser. Derfor er der mange, der tænker at de er for dystre. Det kan de også være, men de kan også være både elegante og charmerende, og derfor er det ikke nødvendigvis et dårligt valg for en bryllupsgæst eller brudgom.

Smokings som mænd typisk iklæder sig til formelle bryllupper eller et gallaarrangement, er trods alt også sorte. Derfor kan det sorte jakkesæt til glade, formelle begivenheder, give associationer til netop smokingen. Husk altid at overholde dresscoden til brylluppet, så selvom du har lyst til at bære smoking, afhænger det af hvad brudgommen gør.

Meget afhænger af hele looket

Når det kommer til afgørelsen om, hvorvidt det sorte jakkesæt er for dystert eller ej til et bryllup, er det vigtigt at huske på, at rigtig meget afhænger af hele looket. Det er trods alt kun jakken og bukserne, der er sorte – resten er op til fri leg. Der er mange muligheder for at pifte det sorte jakkesæt op.

Nogle vælger også at gå helt sort, som ellers ikke er klassisk til begravelser, med både sort slips, skjorte, sokker og sko. I så fald bliver looket meget moderne at se på. Sort er trods alt en meget tidsløs farve, der aldrig går af mode, og selvom det ikke er kutyme at gå i sort til bryllupper, er der langt løsere rammer i dag, end der har været tidligere.

Skjorte og butterfly kan give liv

Hvis valget er faldet på det sorte jakkesæt til brylluppet, og looket skal piftes lidt op, så det ikke bliver for dystert, er det vigtigt at huske på, at både skjorte og butterfly kan give nyt liv. Butterfly er typisk ikke et valg til begravelsen, da den oftere bliver brugt til formelle, festlige lejligheder.

En butterfly til det sorte jakkesæt kan altså understrege associationerne til smokingen. Skjorten behøver heller ikke være sort eller hvid, når det sorte jakkesæt er i brug. I stedet kan man med fordel vælge en farvet eller mønstret farve og på den måde dræbe det dystre look.

Læs også: Jakkesæt forhandlere i København