Til tider kan det føles helt umuligt at binde en butterfly, og især hvis du er nybegynder. Dog kan du nemt få en god rutine, og dermed gøre det ligeså nemt som at binde et slips eller en sløjfe, da det egentlig bare handler om at øve sig.

Du kan starte ud med at binde butterflyen rundt om dit ben når du øver dig, da du dermed ikke behøver stå foran spejlet og fumle. Vi giver vi dig en guide til, hvordan du binder en butterfly.

Guide til at binde butterfly

Denne guide hjælper dig med at binde en butterfly.

  1. Stå foran et spejl, læg den rundt om halsen, og lad den højre ende være lidt længere end den venstre.
  2. Placer herefter den højre end over den venstre.
  3. Den højre ende skal derefter føres gennem løkken, og træk så til, og lad den anden side hænge ned til højre.
  4. Fold den nederste ende på midten og ved det bredeste sted.
  5. Den foldede del skal tages med venstre hånd, og før den så ind mod din hals.
  6. Brug højre hånd til den anden ende, og læg den over knuden, som du har fat i med din venstre hånd.
  7. Der hvor den hængende del er bredest, skal du føre fra venstre til højre, og ind igennem løkken, som laves mellem knuden og båndet rundt om halsen.
  8. Du strammer knuden ved at trække i den venstre løkkes indre halvdel, samtidig med at du trækker i den højres ydre halvdel. Så er du færdig!

Videoguide

Hvis du synes det ikke helt gav pote, så kan du tjekke denne videoguide, hvis du gerne vil se hvordan det gøres i praksis:


Der er ingen tvivl om at butterflyen er et must-have til både smoking sæt og kjole & hvidt sættet. Så hvis du skal til bryllup, runde fødselsdage eller fine fester, bør du helt klart foretrække den over slipset, modsat hvad de fleste danskere gør. Særligt hvis du er under 35 år og derved kan tillade dig et mere ungdommeligt og friskt look.