Når det kommer til hvordan et jakkesæt skal sidde, så er der mange forskellige holdninger. Ikke mindst fordi at moden ofte dikterer et mere smalt og stramt udtryk, i modsætning til den klassiske stil.

Overvejer du at opgradere din garderobe lidt og investere i et jakkesæt, så kan du her på Inspiration4men få gode til, hvordan et jakkesæt skal sidde.

Guide til hvordan et jakkesæt skal sidde

Skuldrene

Det er meget vigtigt at jakken passer over dine skuldre, da hele jakken skal hvile på dem. Ofte ser man mange mænd, hvor jakken ikke passer over skuldrene, og du skulle nødigt blive en af dem. Selve bærestykket på jakken skal gå til skulderspidsen eller 1 cm hen over, og bærestykket skal lægge sig fladt hen over skuldrene. Hvis du har brede eller høje skuldre, så skal du sørge for at der ikke er særlig meget polstring i skuldrene på din jakke. Derimod, hvis du har smalle skuldre, så kan du godt have lidt mere polstring i.

Længden på bukserne

Bukserne skal være så lange, at buksebenet laver et mindre knæk på vristen, hvis man står helt ret. Man bestemmer selv om der skal være opslag eller ej. Bukserne skal altså netop ramme skoen, uden at gå ud over. Nogle kan også godt lide den stil med, at bukserne stumper et par centimeter over skoen, og her vælger du hvad du bedst kan lide og hvad du gerne vil udstråle.

Længden på ærmerne

Som med bukserne, så kan ærmerne også godt stoppe et par centimeter før dit håndled. Moden viser dog ofte, at et “krympet” look er populært, og viser at man er lidt mere moderne end den klassiske måde at bære et jakkesæt på. Hvis du vil holde dig helt klassisk, så lad skjorteærmet kigge ca. 2,5 cm frem ud af jakkeærmet.

Seler og bælter

I modsætning til jeans, så har jakkesæts bukser det ikke alt for godt med et bælte, men man kan sagtens få det til at passe ind. Det skal dog ikke være alt for stort, og gerne 28 mm. i bredden. Selve spændet på bæltet må gerne være i sølv og have en meget enkelt og klassisk udformning. Hvis du vil benytte dig af seler, så kan det med fordel bruger. Seler kan også få bukserne til at falde pænere.

 

Hvis du besøger de førende jakkesæt forhandlere i Danmark, kan du være sikker på de har styr på disse detaljer. Det kan være rigtig nyttigt, hvis du ikke har den store viden på området.

Vi håber du kunne bruge denne guide, og hvis du har andre gode råd, så er du velkommen til at lægge en kommentar.