Lange kjoler

Til de store fester kræver det lidt ud over det sædvanlige, når du skal klædes på fra top til tå. Det er ikke altid nok med fine smykker, flot hår og stilet make-up, da det efterhånden er blevet ting, som mange gør til de fleste fester.

Men med en lang kjole bliver det tydeligt, at det er en lidt særlig begivenhed. Det er den du skal finde frem til bryllupper eller runde fødselsdage. Man kan på mange måder sige det er kvindens alternativ, til mandens sorte smoking eller stilfulde kjole hvidt sæt.

Lange kjoler er perfekt til bryllup og galla

Lange kjoler egner sig perfekt til de finere lejligheder. Til for eksempel et bryllup vil du helst ikke stjæle fokus fra bruden, og derfor skal du selvfølgelig undgå hvide kjoler. Men en lang kjole kan sagtens være diskret, samtidig med at den er meget elegant.

Også til gallafester er en lang kjole det ideelle valg, da der skal gøres lidt ekstra ud af festen. Det kan være en rigtig god idé at farvekoordinere med din partner, hvis du skal følges med en fyr til festen.

Han kan altid gå med en sort butterfly, men hvis du for eksempel møder op i et mørkeblåt outfit, kan det være rigtig flot med en butterfly i samme farve til ham.

I sommerperioden bliver der holdt mange fester, men det er ofte rigtig varmt, og det er sjældent særligt formelt. Derfor bliver det måske en anelse meget med en lang kjole, når menuen står på grill med kartoffelsalat som tilbehør. Her vil en kort sommerkjole være en bedre løsning.

Få den skræddersyet

Hos mændene er det meget populært at få skræddersyet sit jakkesæt. Særligt hvis man er i Asien, kan man få syet et jakkesæt ganske billigt, men stadigvæk i rigtig god kvalitet. Det samme gælder for kvinder, der gerne vil have en kjole, der sidder helt perfekt.

Hos en skrædder får du ved første besøg taget mål til kjolen, så arbejdet kan gå i gang. Afhængig af hvor travlt din skrædder har, vil du efter nogle dage kunne prøve den på. Første gang sidder den højst sandsynligt ikke helt som den skal, og du og din skrædder kan sammen finde de steder, hvor kjolen skal rettes ind.

Næste gang du kommer forbi, er det heller ikke sikkert, at kjolen sidder helt som du havde tænkt. Men det vigtigste er, at du tager dig god tid og så mange besøg, som det nu kræver, så du kommer derfra med det helt rigtige resultat.

Husk på at købet skal ses som en investering, så du skal gerne kunne bruge den flere gange over de næste 4-5 år.