Et jakkesæt fra Bertoni lyder som noget, der kommer fra en italiensk skrædder – men i virkeligheden er Bertoni et brand, der er stiftet af danske designere i Århus i 1972. Det betyder dog ikke, at den italienske charme og kvalitet ikke er at finde i Bertonis jakkesæt, tværtimod.

Samtidig er det det skarpe, skandinaviske look, de stræber efter i deres sortiment. De mange års erfaring med at skabe smukke jakkesæt til en stilbevidste mand, har gjort Bertoni til et godt valg af brand, når det nye sæt skal findes.

Trendy og moderne jakkesæt fra Bertoni

Et jakkesæt er langt fra bare et jakkesæt. De fås i et hav af forskellige udgaver, og er du på jagt efter et moderne og stilrent sæt, så skal du finde et fra Bertoni. Mærket er et af de førende, når det kommer til stilfulde jakkesæt, som bådes kan bruges til hverdag, fest eller til begivenheder som bryllupper.

Her får du rene snit, og gode pasforme, og du kan glemme alt om den stereotype busunessmand, der render rundt i et lidt for stort og kluntet jakkesæt. De moderne snit, farver og materialevalg gør jakkesættene trendy, og du kan frit kombinere bukser og jakke på kryds og tværs.

Skandinavisk udtryk

Bertoni fokuserer på det rene og skarpe skandinaviske udtryk. Mærket har altid haft en stor passion for jakkesæt, og det er også det, Bertoni er mest kendt for i dag. Det er nemlig deres kerneprodukt. De bliver produceret i gedigene materialer, så de holder i mange år frem.

Fire gange om året udkommer der en ny kollektion fra Bertoni, og udover at tilgodese deres kunder med fordelagtige priser og god kvalitet og design, vægter virksomheden også miljøet højt. Derfor sigter de altid mod at finde de bedste, bæredygtige løsninger under hele processen fra skitser til et færdigt produkt.

Bertonis historie

Navnet leder straks tankerne hen på Italien, men mærket er faktisk pæredansk. Det blev grundlagt i Aarhus i 1972 af Klavs Breckling. I dag er det et af de gode mærker indenfor jakkesæt i Danmark, og i særdeleshed moderigtige varianter, til både festlige begivenheder og arbejde.

Bertoni vægter kvaliteten af deres materialer højt, og arbejder bl.a. med uld og læder, som er holdbare og tidsløse materialer, i deres designs. De har designet mange forskellige slags jakkesæt, lige fra nogle fleksible af slagsen, som er yderst behagelige at have på, også på en lang arbejdsdag. Til sæt der er tilpasset dem der rejser meget, da det næsten ikke folder, og derfor er let at have med i kufferten.

Du kan se meget mere på Bertonis officielle hjemmeside.

Blåt, gråt eller sort Bertoni jakkesæt?

Bertonis jakkesæt har en tætsiddende pasform, hvilket er både moderne og elegant. De har flere forskellige sæt at vælge imellem, alle stilsikre, i høj kvalitet, og med hver sit individuelle udtryk. Bertoni holder sig til de traditionelle, klassiske og stilsikre farver, blå, grå og sort, når det kommer til deres jakkesæt.

De har både sæt til fest og hverdag, og flere af dem kan bruges ved flere forskellige lejligheder. Det vigtigste, når det kommer til, hvilket sæt du vælger, er, at det skal passe til din personlighed. Bertoni siger selv på deres hjemmeside, at det er manden, der skal bære jakkesættet, ikke omvendt. Derfor kan det stadig være svært at vælge for eksempel bare hvilken farve, dit sæt skal være. Der er nemlig stor forskel på et blåt og et sort sæt.

Det friske valg: Bertoni jakkesæt i blå

Det blå jakkesæt er, modsat hvad mange tror, det klassiske farvevalg. Mørkeblå er den mest klassiske farve, og der er altså stor forskel på et mørkeblå og et lysere blåt sæt. Det er uden tvivl det friske valg at vælge et lyst blåt sæt, det er ikke det mest klassiske, men det er et rigtig godt valg til eksempelvis brylluppet – især i foråret eller om sommeren. Det mørkeblå kan bruges i mange forskellige lejligheder, både til hverdag og til fest, og er uden tvivl et sikkert valg.

Det stilsikre valg: Bertino jakkesæt i sort

Det sorte jakkesæt fra Bertoni er et anderledes valg end det blå. Selvom det mørkeblå er det mest klassiske, og det lysere er det mest friske, er det sorte uden tvivl et meget stilsikkert valg. Det sorte sæt passer til den særlige begivenhed, begravelsen for eksempel, eller et formel fest.

Det sorte sæt får de fleste til at se knivskarp ud, især med en hvid skjorte og et stort slips eller butterfly. Det læner sig da over mod at være smokinginspireret, men knap så formelt.