Som en ægte gentleman er det vigtigt at kunne binde sit eget slips selv.

Der er mange forskellige måder hvorpå dette kan gøres, og hvis du gerne selv vil lære hvordan man gør, så er du kommet til det rette sted. Komplet guide til de forskellige slipseknuder.

Sådan kan du binde dit slips

Vi ser nærmere på de forskellige måder at binde på. Få inspiration til næste gang du skal i festtøjet.

Den enkle

Denne slipseknude er den mest klassiske af dem alle, og dermed også den mest anvendte. Den er nem at lave og passer til de fleste slips, og næsten alle slags skjortekraver. Denne kaldes også “Four-in-hand”-knuden. Selve knuden er en smule aflag, hvilket er med til at dit halsparti synes længere på en meget elegant måde.

Dobbeltknude

Denne knude minder meget om den enkle, men her bruges der to omviklinger. I starten tager man den brede ende to gange omkring den smalle. Denne knude er ligeledes tykkere end den enkle, men kan passe til de fleste skjorter. Den er velegnet til de fleste slips, bortset fra meget tykke slips.

Dobbelt Windsor

Dette er en også en meget klassisk måde at binde sit slips på. Knuden er symmetrisk og bred, og velgnet til kraver med lidt mere bredde eller spread. Knuden i sig selv tager en del plads, og passer derfor godt til personer med et lidt større ansigt. Pga. den brede form kan den godt have en tendens til at få halsen til at syne kortere, og disse gør sig bedst med smalle varianter.

Halv Windsor

Dette er en mellemstor slipseknude, og den passer til stort set alle kraver og typer af slips.  Her springer man den ene omvikling over i den klassiske dobbelt Windsor og dermed får man en mindre knude, men som stadig er symmetrisk.

 

Trinity

Trinity skiller sig lidt ud fra de traditionelle måder, så hvis du føler for at imponere lidt med din slipseknude, så er det denne du skal kaste dig ud i.


Hvis du har brug for eksperthjælp eller leder efter fede designs, kan du mange smarte slips, skjorter mv. hos Herrernes Magasin.