Jakkesæt til mænd

Jakkesæt til mændJakkesættet er tæt på at være en uundværlig del af enhver modebevidst mands garderobe. Det er blevet båret af mænd gennem mange, mange år og virker til aldrig at gå af mode, selvom det moderigtige design har skiftet gennem tiderne. I dag kan jakkesættet bæres af alle mænd, der vil se stilige ud, og derfor er det en god idé for alle at skaffe sig som minimum ét godt sæt, der kan bruges til forskellige lejligheder.

Jakkesæt online vs. i butikken

– Fordele og ulemper

Du kan både vælge at købe dit nye sæt i en butik og hos en online forhandler. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Fordelene ved at gå i en rigtig butik og skaffe dit nye sæt, er at du får prøvet det på. Det er en rigtig, rigtig god idé, fordi pasformen er så vigtig. Selv et dyrt jakkesæt i god kvalitet kan se helt forkert ud, hvis pasformen ikke er rigtig. Desuden er det let at få gode råd og vejledning, når du vælger at købe i en butik, da der er ekspedienter klar til at hjælpe dig.

Det er derfor det bedste valg, hvis du er nybegynder, når det kommer til sættene, da du måske skal have vejledning til, hvordan det egentlig skal sidde. Til gengæld kan det være svært at gå ind i en butik, bruge lang tid på vejledning, og så gå ud uden at købe noget.

Nogle populære butikker er blandt andet Herrernes Magasin i Nørregade (www.davidk.dk) og Magasin ved strøget (www.magasin.dk).

Samtidig er der fordele ved at købe online, da du har et langt bredere sortiment foran dig – du har i virkeligheden mulighed for at købe alle mærker. Det er en ulempe, at du ikke kan prøve sættene først, før du gør dit køb. Derfor kan det være en dårlig idé at købe et sæt på nettet, som du ikke har prøvet i forvejen.

Modsat kan det være en rigtig god løsning, hvis du har ejet flere sæt før, du ved præcis, hvilken størrelse du skal have inden for hvilke mærker, og du har måske prøvet selve sættet før. Så kan det være let og hurtigt at købe på nettet. Samtidig kan du måske være heldig og finde det udvalgte sæt billigere på nettet end hos en forhandler.

Find dit næste jakkesæt her

Gode råd til at vælge jakkesæt som mand

Når du skal vælge det rigtige sæt, er der flere ting at holde øje med. Her i artiklen har vi allerede været inde på pasformen. Det er uden tvivl det vigtigste, når det kommer til at vælge det rigtige sæt. Det er en god idé at få rådgivning i en butik. I store træk handler det om, at det hverken må være for stort eller for småt.

Derudover er det en god idé at vælge et sæt, der passer til både din personlighed og den begivenhed, du skal bruge det til. Det helt traditionelle sæt er ofte koksgråt eller mørkeblåt, men i dag findes jakkesættet i mange variationer. Nogle elsker at finde skæve detaljer og nye udgaver af den gamle look, hvor andre hellere vil holde sig til det traditionelle. Er du en udadvendt og spraglet type, kan du sagtens vælge et sæt i stærke farver eller med farverige og mønstrede slips, lommeklud eller skjorte til.

Begivenheder: Her kan du bære jakkesæt

Jakkesættet kan bruges til rigtig mange forskellige begivenheder. Du kan både bruge jakkesættet til:

  • Fester
  • Bryllup
  • Begravelse
  • Fine arrangementer
  • Runde fødselsdage
  • På visse arbejdspladser

Det er selvfølgelig forskelligt, hvilke sæt der passer til hvilke begivenheder. Eksempelvis er et sort jakkesæt uden tvivl at foretrække til begravelsen. Sættet til brylluppet skal være finere end det, du bærer på arbejde, hvor du til gengæld kan eksperimentere – på nogle arbejdspladser – med forskellige, sjove detaljer og skæve looks. Det kan du også til fester, men husk at hold øje med, hvor formel en fest det er.