Kender du det med at have svært ved at vælge det rigtige outfit til en kommende fest eller event?

I dag vil vi komme med gode råd til at undgå tøjkriser, og der er nogle spørgsmål du kan stille dig selv, som kan hjælpe dig med at vælge de mest basale dele af dit outfit som kvinde!

Sådan vælger du det perfekte festoutfit

Start med at spørge dig selv følgende spørgsmål: Hvad tid på dagen er det? Hvor bliver det holdt henne? Er der nogle aktiviteter? Hvilken sæson er det? Med disse spørgsmål kan du hurtigt pege dig selv hen imod hvad du skal gå efter. Hvis det er vinter skal du jo ikke gå efter en sommerkjole, og hvis det bliver holdt på stranden er høje hæle ikke det bedste valg.

Nu skal du vælge en overdel og en underdel eller en kjole. Vælg et outfit komplimenterer din krop og hvis dine bedste træk frem, og gem det væk du ikke vil vise frem. Hvis du vælger bukser, så husk at jeans kan passe til alt og kan nemt blive dressed op med en fin top og nogle accessories.

Vælg noget passende tilbehør.Du skal altid finde noget der passer godt til dit outfit. Hvis outfittet er meget enkelt, så vælg nogle større smykker end du normalt ville. Men hvis dit outfit har mange detaljer og meget iøjnefaldende, så vælg nogle mere nedtonede smykker – og huske øreringe!

Vælg de rigtige sko. Når det kommer til flade sko, så er de altid det sikre valg; de er behagelige, stilfulde og kan komme i mange farver og varianter. Men hvis det passer til anledningen, så kan du tage hæle, støvler eller sneakers på.

Styling af hår og makeup. Style dit hår og makeup på netop den måde som du elsker. Du kan eventuelt tilsætte lidt hårpynt i form af et fint hårbånd eller spænde. Fester er også en perfekt anledning til at afprøve en ny læbestift eller lave smokey eyes.

Lakér dine negle, hvis du har lyst.

Husk personlig hygiejne. Tag et bad før du tager afsted, tag deodorant eller parfume, klip dine negle hvis de er for lange, barber dine ben og armhuler (især hvis man kan se dem tydeligt), børst dine tænker og hold parfumen til et minimum. Der er ingen der kan lide at blive blæst omkuld af en med for meget parfume.

Nu kan du gå ud og nyde aftenen!

5 tips til at style en festkjole

1. Undgå for mange detaljer på én gang. Når du skal sammensætte dit festkjole-look er det vigtigt ikke at have for mange detaljer på én gang. En kjole med mange detaljer skal f.eks. ikke sammensættes med et par kæmpe øreringe eller sko med et meget iøjnefaldende design. Vælg derfor hvilket område du vil have fokus på, og brug resten af elementerne i dit outfit til at komplimentere den specifikke detalje.

2. Makeup som tilbehør. Når du lægger makeup som skal passe til din festkjole, er det værd at tænke på den som en del af dit komplette look. Ligesom med valg af smykker eller sko, så handler makeup om en vis balance. Røde læber kan f.eks. være et tilbehør i sig selv, eller dramatiske øjne med en mere neutral læbestift.

3. Ton din kjole ned og din halskæde op. Som tidligere nævnt, så behøver kjolen ikke altid være midtpunktet. En chunky halskæde kan bruges som fokus, og vælg dertil en elegant og enkelt festkjole, f.eks. en stropløs kjole, som komplimenterer den store halskæde uden at være i vejen. Dette kan være et fint look til kvinder der kan lide at vise deres skuldre.

4. Gør din clutch til dit smykketilbehør. En perlebelagt eller detaljeret clutch kan nemt fungere som smykketilbehør i stedet for store og iøjnefaldende smykker. Man kan også vælge at finde et fint armbånd, som bæres på den arm som bærer clutchen, og så gøre resten af festlooket enkelt. Hvis man benytter sig af dette look skal man altså ikke også benytte sig at store øreringe eller halskæde, da man skal lade clutchen og armbåndet være statement.

5. Overvej din kropstype, når du vælger festkjole. Som nævnt tidligere, kan du få opmærksomheden hen mod det du ønsker. Hvis du er specielt glad for dine hænder, kan du bære en stor statement ring, som sætter fokus på netop dem. Tilbehør kan også bruges til at distrahere fra fokus på en uønsket krospdel. Det kunne også være man ville tage opmærksomheden væk fra en stor barm, og derved kan man benytte man sig af et bredt bælte om hoften.